Uppdatera till WordPress 2.8

Publiceringsverktyget WordPress (wordpress.org) finns nu ute att ladda ner i version 2.8. För dig som har version 2.7 (eller senare) sedan tidigare så går uppdateringen mycket fort genom WordPress automatiska uppdateringsfunktion. Tänk dock på att vissa plugin eventuellt inte är kompatibla med den senaste versionen. Kan vara värt en närmare undersökning först. Det beror helt på vilka plugin du har installerade samt vilken version du kör i dag.

Ett par nya funktioner i version 2.8 är en förbättrad editor för php-filer i admingränssnittet. Detta gör det enklare att redigera tema-filer utan att behöva en texteditor installerad i din egen dator. Den nya editorn visar radnummer och använder sig av färgkodning.

Nu finns även ett automatiskt installationsverktyg för teman, där man kan installera teman direkt från WordPress officiella temakatalog. Hantering av widgets, tidszonsinställningar och panelvisningsinställningar är ytterligare några förbättrade funktioner. Hela listan på nya funktioner och ändringar hittar du i WordPress Codex.

» Ladda ner WordPress 2.8 här.
» Ladda ner svenska WordPress 2.8 här.

Det här inlägget postades i Tips & trix och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.